Iz naših džemata

Održani završni ispiti mektepske nastave za školsku/mektepsku 2017/2018. god. (Foto)

U danima vikenda, (12. i 13. maja) na području Medžlisa Islamske zajednice Kalesija održani su završni ispiti mektepske nastave, čime je okončana još jedna mektepska godina.

Završni ispiti su prilika kada se djeca iz cijelog džemata, iz svih mekteba, okupe na jednom mjestu i pred VP komisijom Medžlisa IZ Kalesija te vjerskom svečanošću zaokruže jednu mektepsku godinu.

U svih 26 kalesijskih džemata na kraju mektebske godine se održavaju se završni ispiti, a najsvečanije bude u džematima sa najvećim brojem polaznika mekteba.

Ove godine su završni ispiti bili u dočeku mjeseca ramazana. Mektepska djeca su, u prisustvu roditelja, pokazala smjernice kako u toku mjeseca ramazana stalno čuvati vezu sa Uzvišenim Stvoriteljem.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, Enver ef. Alić, na završnim ispitima je uočio da je baš tako potrebno biti – u stalnoj vezi sa Svojim Stvoriteljem – i oni najmlađi kao i njihovi roditelji.

Mektepska nastava će otpočeti novom mektepskom godinom, a i tokom ramazana imami će sa mektepsksom djecom pripremati ramazanske programe i vjerske svečanosti.

Završni ispiti mektepske nastave, 12/13.5.2018. god.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh