Iz naših džemata

“Poslanik u mom srcu”: Mirsad ef. Sakić (Video)

Medžlis Islamske zajednice Kalesija i ove godine, povodom obilježavanja mjeseca rođenja Muhammeda, a.s., organizuje manifestaciju pod nazivom “Poslanik u mom srcu”.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u svijetu i u Bosni i Hercegovini, tradicionalna manifestacija “Poslanik u mom srcu”, organizovat će se u skladu sa preporukama i instrukcijama nadležnih i stručnih organa i institucija. Jedna od aktivnosti koju MIZ Kalesije realizuje a u saradnji sa NEON Televizijom jeste serijal koji se na programu naše televizije emituje petkom u 20:00 sati.

Moto ovogodišnje manifestacije “Poslanik u mom srcu” je kur'anski ajet “Ti (Muhammede) izdrži – budi strpljiv – kao što su bili i prijašnji poslanici”. O strpljivosti prijašnjih poslanika, konkretno o saburu Jakuba, a.s., i njegovog sina Jusufa, a.s., u prvom predavanju govorio je hfz. Husejn ef. Smajić.

Drugo predavanje na temu ajeta koji je moto ovogodišnje manifestacije, odnosno o strpljivosti i saburu Muhammeda, a.s., i prijašnjih poslanika pripremio je Mirsad ef. Sakić, imam džemata Hrasno Gornje.

Treće predavanje će biti prikazano 30. oktobra, a predavač će biti Damir ef. Požegić, imam džemata Seljublje.

(ntv.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh