Iz naših džemata

Poslanik u mom srcu: U džematu Memići Centar održana “Večer Kur'ana”

U subotu, 14. oktobra 2023. god., u džematu Memići Centar održan je vjerski program “Večer Kur'ana” u okviru manifestacije “Poslanik u mom srcu”.

Nakon akšam-namaza prisutnima se obratio imam džemata Memići Centar, Amel ef. Habeš, koji je uputio riječi dobrodošlice, a glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, Muharem ef. Mešanović, u svom kraćem govoru istakao je bitnost slijeđenja Poslanika: “Manifestacija koju organizujemo povodom obilježavanja Mevluda nosi naziv Poslanik u mom srcu. Ono što je u ljudskom srcu to čovjek voli i osjeća ljubav prema tome. Poslanika, a.s., treba da volimo slijedeći njegov životni primjer a ne da nam ljubav prema Poslaniku, a.a., bude samo u riječima i na jeziku.”

U nastavku programa pod nazivom “Večer Kur'ana” kur'anske ajete su učili hfz. Bajro ef. Delić, hfz. Mirsad ef. Mrahorović i mr. Sead ef. Mrahorović, koji su izveli i nekoliko ilahija. Na kraju programa prigodno predavanje održao je hfz. Izet ef. Salkanović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zvornik. “Kur'an je dat živima s ciljem da svoj život ljudi žive pomireni sami sa sobom, sa drugim Božijim bićima, sa svime onome što čovjeka okružuje. Kur'anski ajeti su lijek i smiraj za ljudska srca, a kur'anska kazivanja su poučni primjeri na kojima treba graditi svoje životno putovanje”, u svom govoru rekao je Izet-ef.

Manifestacija “Poslanik u mom srcu”, nakon mevludskih svečanosti i “Večeri Kur'ana” biće nastavljena organizacijom planiranih kulturno-vjerskih sadržaja, a zainteresovani biće blagovremeno obaviješteni.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh