Iz naših džemata

Potpisan ugovor o realizaciji projekta asfaltiranja puta ka Mektebskom centru

Danas, 23. augusta, u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Kalesija potpisan je ugovor o realizaciji projekta asfaltiranja puta ka Mektebskom centru u Dubnici.

Prošle godine, pred Ramazanski bajram, asfaltirana je dionica puta koji vodi ka Mektebskom centru. Asfaltiranje puta u dužini od 600 metara finansiralo je Federalno ministrastvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Ove godine, trećeg dana Kuban-bajrama, potpisan je ugovor o asfaltiranju preostalog dijela puta ka Mektebskom centru u Dubnici. Asfaltiranje će finansirati Federalno ministrastvo raseljenih osoba i izbjeglica, općina Kalesija i Medžlis IZ Kalesija. U ime Federalnog ministarstva ugovor je potpisao ministar, dr. Edin Ramić. Načelnik općine Kalesija, gosp. Sead Džafić, potpisao je ugovor ispred općine Kalesija, a predsjednik Medžlisa IZ Kalesija, dr. Muhamed Alić, potpisao je ugovor ispred Medžlisa Islamske zajednice Kalesija.

Realizacijom ovog projekta uveliko će se olakšati pristup samom Centru. Zahvaljujući Federalnom ministrastvu raseljenih osoba i izbjeglica i općini Kalesija, odnosno ministru Edinu Ramiću i načelniku Seadu Džafiću, omasovit će se druženja i razne aktivnosti na Mektebskom centru, jer će realizacijom ovog projekta biti olakšan pristup i dolazak na lokalitet Centra.

Ovim putem Medžlis Islamske zajednice Kalesija, u ovim bajramskim danima, iskazuje zahvalnost odgovornim ljudima i institucija na nesebičnoj pomoći koju su pružili u realizaciji projekta asfaltiranja puta.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh