Najave

Poziv: Centralna mevludska svečanost povodom Mevluda (Video)

Centralna mevludska svečanost će se održati u Atik džamiji u Tojšićima, između akšama i jacije, u utorak, 26. septembra 2023. godine, odnosno uoči 12. rebiul-evvela 1445. godine po Hidžri.

Medžlis Islamske zajednice Kalesija povodom obilježavanja Mevluda organizuje kulturno-vjersku manifestaciju pod nazivom „Poslanik u mom srcu“. Ove godine manifestacija će se održati u periodu od 26. septembra do 25. novembra 2023. godine.

Pored centralne mevludske svečanosti s kojom se započinje manifestacija, u okviru iste biće organizovani i drugi vjersko-kulturni programi; večer Kur'ana, večer ilahija, promocija kalesijskih hafiza, mevlud za žene, omladinski susreti, literani natječaj za učenike osnovnih škola, vjeronaučna akademija, posjete školama i promocija mekteba, omladinska druženja…

U okviru navedenih programa i planiranih svečanosti prigodna predavanja će održati poznati gosti predavači, a o terminima i vremenu održavanja planiranih svečanosti zainteresovani će biti blagovremeno obaviješteni.

Ovim putem pozivamo naše džematlije da svojim prisustvom uveličaju centralnu mevludsku svečanost koja će se održati u utorak, 26. septembra, u Atik džamiji u Tojšićima, između akšama i jacije.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh