Najave

Poziv: Mevludski program povodom obilježavanja godišnjice otvorenja džamije u džematu Vukovije Donje, subota, 26. august, 11.30 sati

U subotu, 26. augusta, sa početkom u 11.30 sati, u džamiji u Vukovijama Donjim biće izveden mevludski program povodom obilježavanja godišnjice otvorenja džamije.

Posljednjeg vikenda u mjesecu augustu 2003. godine u džematu Vukovije Donje organizovana je svečanost povodom otvorenja novosagrađene džamije. Tim povodom, u protekle dvije decenije u ovom džematu organizuje se prigodan program kao vid sjećanja na svečani čin otvorenja džamije i na sve vrijedne džematlije ovog džemata, vakife i hajr sahibije. Obiljevajući mali jubilej, dvije decenije od otvorenja džamije, u okviru mevludskog programa biće proučena i hatma-dova pred duše džematlija džemata Vukovije Donje i svih vakifa koji su u proteklih 20 godina preselili na Ahiret.

U okviru programa prigodno predavanje održat će poznati vaiz Aljo ef. Cikotić, a prisutnima će se obratiti i glavni imam Medžlisa IZ Kalesija, Muharem ef. Mešanović. O proteklih dvadeset godina rada na polju vjerskog života u džematu Vukovije Donje govorit će i predsjednik džematskog odbora, Sulejman Herić.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane da svojim prisustvom uveličaju mevludski program u džematu Vukovije Donje.

 

 

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh