Iz naših džemata

Predramazanska humanitarna akcija nastavlja se i uz ramazan – Džemat Seljublje sproveo akciju “Dobročinstvom u susret ramazanu” (Foto)

Humanitarna predramazanska akcija, koju je pokrenulo Muftijstvo tuzlansko, na području Medžlisa Islamske zajednice Kalesija traje i u ramazanu.

Muftijstvo tuzlansko pokrenulo je sveobuhvatnu humanitarnu akciju za socijalno ugrožene „DOBROČINSTVOM U SUSRET RAMAZANU – OTVORIMO 1000 VRATA.“ Akcija se realizira u svim medžlisima Islamske zajednice, provodi se u džematima, a prikupljena pomoć se distribuira u istim džematima.

Na području Medžlisa Islamske zajednice Kalesija humanitarna akcija “Dobročinstvom u susret ramazanu – otvorimo 1000 vrata” pokrenuta je gotovo u svim džematima. Planirano je da akcija traje do ramazana, ali se humanitarna akcija nastavlja i tokom ramazana.

U mnogim džematima Medžlisa IZ Kalesija akcija je uspješno sprovedena, dok u nekim džematima još uvijek traje. Jedan od džemata koji je humanitarnu akciju “Dobročinstvom u susret ramazanu” već sproveo jeste džemat Seljublje. Ovaj džemat, odnosno džematlije džemata Seljublje su prikupili prehrambene artikle koje su zapokavali u ramazanske pakete i tim paketima obradovali 12 svojih džematlija, uglavnom starijih osoba.

Dobročinstvom u susret ramazanu, džemat Seljublje, 28.05.2017. god.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh