Iz naših džemata

Predstavnici džemata Basel posjetili Memiće

U nedjelju, 30. aprila 2017. godine, grupa džematlija džemata Basel, iz istoimenog švicarskog grada, posjetila je džemat Memići Centar.

Bošnjaci koji su na privremenom radu u inostranstvu a koji su se okupili kroz džemat, na svaki mogući način se trude da pomognu svoju zemlju, džemate iz kojih dolaze, kao i Zajednicu. Grupa džematlija iz džemata Basel, Švicarska, zajedno sa svojim imamom (Avdija Fatić), nedavno je posjetila džemat Memići Centar (Medžlis Islamske zajednice Kalesija).

Predstavnici džemata Basel su ovih dana u obilasku Tuzlanskog kantona, prilikom čega se upoznavaju sa historijskim i vjerskim znamenitostima našeg kraja. Posjeta Memićima se odigrala u prijepodnevnim satima u nedjelju, a prilikom posjete gosti su klanjali podne-namaz u džamiji u džematu Memići Centar, nakon čega su ih domaćini ugostili u prostorijama popratnog džamijskog objekta – Divanhana. Prijemu i dočeku gostiju iz džemata Basel, pored domaćina i mjesnog imama Muhameda ef. Jahića, prisustvovao je i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija Enver ef. Alić.

Nakon ručka gosti iz Basela su obišli i drugi džemat u Memićima (Memići Stara džamija) gdje su u haremu džamije posjetili i Muzej u kojem se “čuva” ono što je preostalo od porušene munare.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh