Iz naših džemata

Prijem za novog kalesijskog hafiza i njegovog muhaffiza

U ponedjeljak, 17. augusta, na lokalitetu Meketebskog centra upriličen je prijem za hafiza Ahmeda ef. Mujkanovića i njegovog muhaffiza Ahmeda ef. Huskanovića.

Dana 15. juna 2020. godine, pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ u BiH, Ahmed Mujkanović iz Seljublja okončao je učenje Kur'ana i stekao titulu hafiza čime je Kalesija postala bogatija za još jednog hafiza.

Novi kalesijski hafiz Kur'an napamet je naučio pred muhaffizom hfz. Ahmedom ef. Huskanovićem, glavnim imamom Medžlisa IZ Tuzla. Medžlis Islamske zajednice Kalesija je povodom sticanja titule hafiza Kur'ana upriličio prijem za novog kalesijskog hafiza i njegovog muhaffiza. Prijemu je prisustvovao i predsjednik Medžlisa IZ Tuzla doc. dr. Amir Karić.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju organizacija hafiske dove još uvijek nije moguća, a kada okolnosti to budu dozvoljavale i kada se uruči diploma hfz. Ahmedu Mujkanoviću broj hafiza iz džemata Seljublje će se povećati, a samim tim i Kalesija će biti, a već i jeste, bogatija za još jednog hafiza.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh