Iz naših džemata

Proglas glavnog imama Medžlisa IZ Kalesija uoči darivanja šljemena džamijsko-edukativnog kompleksa u Dubnici

Enver ef. Alić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, uoči darivanja šljemena (subota i nedjelja, 5. i 6. maj 2018. god.), šljemenske dove i vjerske svečanosti povodom Dana džamija koja će se održati u nedjelju, 6. maja 2018. godine, na lokalitetu džamijsko-edukativnog kompleksa u Dubnici, uputio je proglas u kojem ističe važnost građenja i održavanja džamija.

Enver ef. Alić u proglasu o projektu izgradnje džamijsko-edukativnog centra u Dubnici ističe: – Riječ je o projektu od enormnog značaja za lokalnu zajednicu, koji se realizira sredstvima osiguranim od strane jedne porodice iz Mekke (Saudijska Arabija), koja su dovoljna za izvođenje svih radova na izgradnji samog objekta, sa džamijsko-edukativnim i stambenim dijelom.

Međutim, za funkcionisanje ovog arhitektonskog kompleksa, neophodan je dovršetak radova i na pratećoj infrastrukturi, što uključuje uređenje vanjskih površina, pristupnog puta, parkinga, kao i unutrašnje opremanje i uređenje edukativnog centra za potrebe krajnjih korisnika / vjernika.

 

Vakif iz Saudijske Arabije je ponudio i osigurao sredstva za pravljenje objekta, i to je od njega dovoljno, Allah ga nagradio. Sada je na nas red da reagujemo kao zajednica i osvjetlamo obraz naše zemlje i naroda pred tim dobročiniteljem, kao i da budemo solidarni i pružimo podršku stanovnicima Dubnice i (budućem) džematu Dubnica, u kojem će ovaj projekat ostati kao trajna vrijednost za sve naredne generacije.

Za dovršetak ovih radova, a s ciljem da džamijsko-edukativni centar u određenom roku zasja u punom svjetlu, neophodno je osigurati dodatna finansijska sredstva u iznosu od 200.000 KM.

Medžlis Islamske zajednice Kalesija i Građevinski odbor su pokrenuli akciju prikupljanja nedostajućih sredstava, te uputili poziv svim vakifima, hair-sahibijama i svim drugim ljudima, koji su u mogućnosti da potpomognu realizaciju ovog projekta za vjernike u Dubnici.

Organizatori i predstavnici lokalne zajednice izrazili su želju da istaknu odaziv federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica dr. Edina Ramića i njegovih saradnika, koji su uputili privatne donacije i na taj način postavili primjer za slijeđenje.

Enver ef. Alić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh