Iz naših džemata

Ramazanska čestitka glavnog imama Medžlisa IZ Kalesija

U ponedjeljak, 6. maja 2019. godine je prvi dan ramazanskog posta (1. ramazan 1440. hidžretske godine). Svim muslimanima i muslimankama, u Kalesiji, Bosni i Hercegovini, u muslimanskobošnjačkoj dijaspori, koji ramazan dočekuju sa radošću i prefinjenim osjećajima: RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Glavni imam Medžlisa IZ Kalesija upućuje sljedeću ramazansku čestitku:

Poštovani muslimani i muslimanke,

Es-selamu a’lejkum!

Ramazani-šerif je mjesec posta, intenzivnog ibadeta, sveopće Allahove milosti i samilosti. Ramazan je mjesec ljudskog popravljanja, mjesec odustajanja od grijeha.

U ramazanu Svemogući Allah od svojih iskrenih robova prima pokajanje i prašta grijehe. Tim i takvim činjenicama svaki vjernik i vjernica se raduje i veseli.

U mjesecima redžebu i ša’banu pravi sljedbenici islama ramazanske dane osjećaju u zraku i užurbano tragaju za uzvišenim smislom ibadeta i kreativnošću islamske duhovnosti.

U ponedjeljak, 6. maja 2019. godine je prvi dan ramazanskog posta (1. ramazan 1440. hidžretske godine). Svim muslimanima i muslimankama, u Kalesiji, Bosni i Hercegovini, u muslimanskobošnjačkoj dijaspori, koji ramazan dočekuju sa radošću i prefinjenim osjećajima:

RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Enver ef. Alić, glavni imam Medžlisa IZ Kalesija

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh