Iz naših džemata

Ramazanski kviz: Salim Islamović provozao osvojeni bicikl

Nakon završenog prvog kruga, jučer su najsretnijim mališanima dodijeljenje vrijedne nagrade.

U okviru ramazanskog programa NEON Televizije MIZ Kalesija u saradnji sa OS-PHARM apotekom pokrenuo je kviz za djecu. Nakon završenog prvog kruga, jučer su najsretnijim mališanima dodijeljenje vrijedne nagrade. Najviše sreće ovaj put imao je Salim Islamović koji je osvojio prvu nagradu, odnosno bicikl, koji je odmah nakon uručenja provozao.

“Drago mi je što sam dobio bicikl, predivno se osjećam. Sviđa mi se bicikl i vozit ću ga. Poručio bi svojim drugarima da i oni učestvuju u kvizu, jer mogu osvojiti vrijedne nagrade”, kazao je Salim.

Kviz je zamišljen da polaznici mektebske pouke svaku večer u ramazanskom programu pročitaju po jednu priču iz knjige “365 dana sa voljenim Poslanikom”. Svakog petka, izvlače se tri sretna dobitnika, koji pokažu znanje i budu brzi u slanju odgovora.

“Planirali smo da animiramo djecu u toku mjeseca ramazana, jer ne mogu na klasičan način biti u našim mektebima, džamijama. Nagradili smo najsretnije u prvoj sedmici ramazana, koji su odgovorili na većinu pitanja u okviru ramazanskog oprograma i onda smo podijelili tri nagrade. Najvrijednija je bicikl koji je dobio najsretniji učesnik ovoga kviza. Apelujemo na roditelje i djecu da i dalje učestvuju u ovom programu, jer mogu osvojiti vrijedne nagrade. Svakog petka i za 27. večer jedna specijalna nagrada. Vrijedi, jer će naučiti mnogo toga iz života Poslanika a.s., a vjerovatno biće zadovoljni i nagradama koje dobiju”, kazao je Ibrahim Aljić, predsjednik MIZ Kalesija.

Vrijedne nagrade osvojili su i Elma Đedović (drugo mjesto) i Haris Bukvarević (treće mjesto). Budite uz ramazanski program NEON Televizije svakog dana od 18:00 sati i pratite priče koje čitaju polaznici mektebske pouke, jer iz priča se postavi pitanje i daju ponuđeni odgovori, a vaše je samo da uzmete telefon u ruke i tačno odgovorite. Pravo učešća u kvizu imaju djeca do 15 godina. Drugu sedmicu se zajedno igramo, a već u petak će novi učesnik biti nagrađen biciklom.

(Ntv.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh