Iz naših džemata

Ramazanski kviz: Uručene nagrade sretnim dobitnicima

Završen Ramazanski kviz, sretnim dobitnicima uručene vrijedne nagrade.

U mjesecu ramazanu, 25 dana, vrijedni polaznici mektebske nastave odgovarali su na pitanja postavljena u Ramazanskom kvizu. Njihovo znanje vrijednim nagradama nagradili su Medžlis IZ Kalesija i OS-PHARM apoteke. Sretne dobitnike izvlačili smo svakog petka. Prvi bicikl osvojio je Salim Islamović, drugu sedmicu najviše sreće imala je Dženita Majdančić, dok je treće sedmice novi bicikl otišlo u ruke Anide Mustafić, kojoj je nagrada uručena u četvrtak.

Također, osim bicikla birali smo i dobitnike ramazanskog paketa i knjige 365 dana sa voljenim Poslanikom a iz koje su polaznici mektebske nastave čitali priče, te iz istih postavljali smo pitanje.

Sretne dobitnike izvlačili smo i 26. dana mjeseca ramazana a u povodu noći Lejletu-l-kadr. U našoj kutiji našla su se imena svih onih koji su se sa nama igrali od početka i dali tačne odgovore na najmanje 20 pitanja. Osim bicikla kao glavne nagrade, dodijeljeno je 8 ruksaka i ramazanskih paketa i tablet. Također, dobitnik bicikla dobio je ramazanski paket i ruksak a dobitnik tableta dobio je i ramazanski paket.

Sretnim dobinicima nagrade smo također uručili jučer. Novi bicikl provozala je Amina Halilović.

Znanje u našem kvizu pokazala je i Sara Imamović koja je imala i mnogo sreće. U okviru treće sedmice, kada smo izvlačili sretne dobitnike, Sara je osvojila knjigu 365 dana sa voljenim Poslanikom. Kada smo sretne dobitnike izvlačili u povodu noći Lejletu-l -kadr Saru smo izvukli kao dobitnicu tableta.

S obzirom da zbog pandemije korona virusa nije održavana mektebska pouka, a također nije realizovano ni mektebsko takmičenje, realizacija kviza imala je za cilj da naši najmlađi nauče nove stvari, a također, pokažu i svoje znanje. Glavni imam Medžlisa IZ Kalesija Enver ef. Alić kaže da je značaj ovog kviza ogroman.

U Ramazanskom kvizu učešće je uzelo oko 150 učesnika. Svima njima se zahvaljumo i čestitamo na pokazanom znanju. Sretnim dobitnicima upućujemo iskrene čestitke sa nadom da ćemo slične projekte realizovati i u narednom periodu.

(Ntv.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh