Iz naših džemata

Realizovana akcija podjele ramazanskih paketa (Foto)

U okviru akcije “Da ne zna lijeva šta dijeli desna ruka” podijeljeni ramazanski paketi.

Medžlis Islamske zajednice Kalesija prvi vikend u mjesecu Ramazanu iskoristio je za posjetu i pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva u svojih 28 džemata. Preko mjesnih imama, uz posjete i kraće razgovore, građanima u stanju potrebe podijeljeno je oko 150 paketa sa osnovnim prehrambenim artiklima. Dolazak imama i članova džematskih odbora dodatno ih je obradovao, jer pored potrebe za namirnicama većini njih je, zbog trenutnog stanja uzrokovanog koronavirusom, nakon dugo vremena neko otvorio vrata pa su posjetu iskoristili i za neke druge teme i pitanja.

Akcija je provedena pod motom “Da ne zna lijeva šta dijeli desna ruka” u cilju poticanja ovakvog oblika dobročinstva. Medžlis IZ Kalesija, imami i članovi džematskh odbora stavili su se na raspolaganje svim džematlijama pa će slične akcije biti nastavljene tokom Ramazana.

Pomoć u realizaciji ove aktivnosti pružili su: Mlinkomerc Miljanovci, CPA Kartonaža Tojšići i Neon Solucije Miljanovci.

Prvog ramazanskog vikenda podijeljeni su paketi u džematima na području FBiH, dok će u džematima koji su na prostoru manjeg bh. entiteta (zbog policijskog sata tokom vikenda) paketi biti podijeljeni u ponedjeljak (27. aprila).

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh