Iz naših džemata

Revda Hodžić pobjednik mektebskog takmičenja na nivou Muftijstva tuzlanskog u kategoriji kiraet (stariji uzrast)

Danas, 23. aprila 2017. godine, u Behram-begovoj medresi u Tuzli održano je mektebsko takmičenje na kojem je učešće uzelo 172 takmičara koje je pripremalo 79 imama, muallima i muallima.

Medžlis Islamske zajednice Kalesija je od 23 medžlisa, koliko ih je pri Muftijstvu tuzlanskom, u ekipnom poretku zauzeo 6. mjesto. Kolika je bila ujednačenost takmičara govori podatak da je razlika između prvoplasirane (Medžlis IZ Gradačac) i šestoplasirane ekipe (Medžlis IZ Kalesija) samo 20 bodova. Trećeplasirana ekipa (Medžlis IZ Srebrenik) je od naše ekipa imala 8 bodova više. Od ukupno 420 bodova koje je bilo moguće osvojiti naši predstavnici su osvojili 356,33 boda.

Medžlis Islamske zajednice Kalesija su veoma uspješno danas predstavili: Nahla Mujanović i Amina Bikić – kategorija kiraet-mlađi uzrast; Revda Hodžić i Mehmedalija Bikić – kategorija kiraet-stariji uzrast; Amila Nuhanović – kategorija opće poznavanje islama-mlađi uzrast; Amila Alikadić i Anesa Spahić – kategorija opće poznavanje islama-stariji uzrast. Svi naši predstavnici su osvojili preko 75% mogućih bodova. Za pojedinačne uspjehe bilo je potrebno osvojiti 95% bodova i više, koliko su osvajali pobjednici, odnosno tri prvoplasirana takmičara.

U pojedinačnoj konkurenciji naš predstavnik, Revda Hodžić, na najljepši mogući način je danas predstavila naš medžlis osvojivši PRVO MJESTO u kategoriji kiraet (učenje Kur'ana) – stariji uzrast. Revda je od mogućih 60 osvojila 59,83 boda, te će kao pobjednik u svojoj kategoriji predstavljati Muftijstvo tuzlansko na finalnom takmičenju iz mektebske nastave. Podsjećamo, prije nekoliko godina u Bugojnu, Revda je pobijedila na ovom takmičenju u kategoriji kiraet-mlađi uzrast, te je tada kao pobjednik te godine postala najbolji učač Kur'ana u BiH u svojoj kategoriji, odnosno najbolji učač Kur'ana u BiH polaznika mektebske nastave do 12 godina. I ove godine se nadamo lijepim vijestima sa finalnog takmičenja.

I ostali naši predstavnici na današnjem takmičenju su ostvarili odlične rezultate plasiravši se među deset prvoplasiranih, a u svakoj kategoriji se takmičilo preko 40 takmičara. Izuzetak je kategorija opće poznvanje islama-mlađi uzrast, a u ovoj kategoriji učestvovalo je 23 takmičara. Naš predstavnik u ovoj kategoriji, Amila Nuhanović, od ukupno 60 bodova osvojila je 56,5, ali to je bilo dovoljno tek za 5. mjesto. Drugoplasirani je osvojio samo bod više, dok je prvoplasirani u ovoj kategoriji osvojio dva boda više od Amile.

Nahla Mujanović u kategoriji kiraet-mlađi uzrast, od mogućih 60 osvojila je 56,5 bodova, ali to nije bilo dovoljno da se nađe među prva tri prvoplasirana. Trećeplasirani je imao 0,83 boda više od Nahle, a drugoplasirani je od Nahle više osvojio 1,83 boda.

I ostali naši predstavnici su osvojili prosječno 50 bodova, ali nedovoljno za neko od prva tri mjesta, što govori o izuzetnoj konkurenciji i pripremljenosti svih takmičara.

Svim našim takmičarima i njihovim muallimima čestitamo na odličnim rezultatima uz želje da naš predstavnik, Revda Hodžić, na finalnom takmičenju ostvari što bolji rezultat predstavljajući Mutijstvo tuzlansko a i Medžlis Islamske zajednice Kalesija.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh