Iz naših džemata

Održana sjednica Skupštine Medžlisa IZ Kalesija: Usvojeni izvještaji o radu za 2020. god. i Plan rada za 2021. godinu

U nedjelju, 14. februara 2021. godine, u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Kalesija održana je redovna sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Kalesija.

Na početku sjednice koja je počela u 10.00 sati izabrano je radno predsjedništvo u sastavu Mahir Huremović i Hasan Paloš. Radno predsjedništvo je, prema Poslovniku o radu Skupštine, rukovodilo sjednicom te je na početku usvojen predloženi dnevni red, nakon čega se pristupilo radu.

U nastavku sjednice prezentovani su izvještaji o radu službi, a te izvještaje su predstavili rukovodioci službi Medžlisa IZ Kalesija:

  • izvještaj službe za vjerske i odgojno-obrazovne poslove, Muharem ef. Mešanović,
  • izvještaj administrativno-pravne službe, Ibrahim Aljić,
  • izvještaj finansijsko-knjigovodstvene službe, dr. sc. Muhamed Alić.

Nakon referisanja izvještaja uslijedila je konstruktivna diskusija, te su izvještaji o radu službi Medžlisa IZ Kalesija za 2020. godinu usvojeni od strane članova Skupštine.

U nastavku sjednice rukovodioci službi Medžlisa IZ Kalesija su članovima Skupštine predstavili prijedlog Plana rada za 2021. godinu. Kao i ranijih godina, prijedlogom Plana rada za 2021. godinu obuhvaćene su redovne aktivnosti, ali su planirane i nove aktivnosti i novi projekti koji će pospješiti rad Medžlisa i džemata, te je, kao i izvještaji o radu, prijedlog Plana rada za 2021. godinu jednoglasno usvojen.

Sjednici Skupštine Medžlisa IZ Kalesija prisustvovao je i predstavnik Muftijstva tuzlanskog, dr. Mensur Husić, rukovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog, koji se na kraju sjednice obratio prisutnim članovima Skupštine.

Protekla 2020. godina ostat će upamćena kao godina pandemije i velikog iskušenja koje je pogodilo cijelo čovječanstvo. Zahvaljujući džematima i džematlijama, članovima džematskih odbora i imamima, vjerski život tokom prošle godine bio je organizovan na najbolji mogući način u uslovima pandemije.

Rad u našim džematima i u godini pandemije bio je na zavidnom nivou i velike zasluge za nesmetano funkcionisanje vjerskog života, kao i rad na unaprjeđenju infrastrukture u džematima, zaslužuju džematlije, članovi džematskih odbora, imami i svi oni koji su u tome pomogli – zaključak je članova Skupštine.

Sjednica je završena pred podne-namaz.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh