Najave

Treće po redu takmičenje „Mektebski prvaci“

Medžlis Islamske zajednice Kalesija najavljuje organizaciju trećeg po redu takmičenja „Mektebski prvaci“ u učenju Kur'anskih sura napamet, koje će se održati 09. marta 2024. godine. Takmičenje se organizuje s ciljem podsticanja polaznika mektebske pouke na učenje Kur'ana napamet.

Za ovogodišnje takmičenje pristiglo je 23 prijave iz 8 medžlisa s područja Muftijstva tuzlanskog i to: Srebrenica, Orašje, Brčko, Gradačac, Srebrenik, Tuzla, Puračić i Kalesija.

Polaznici mektebske pouke biće raspoređeni u dvije kategorije shodno starosnoj dobi:

I kategorija, učenici osnovne škole do šestog razreda (takmičit će se u učenju napamet Sure Jasin, i poslednjih 15 Kur'anskih sura),

II kategorija, učenici osnovne škole od sedmog do devetog razreda(takmičit će se u učenju napamet Sure Jasin i poslednje 22 Kur'anske  sure).

Takmičare će ocjenjivati tročlana komisija u sastavu

hafiz Mirnes Spahić, profesor kiraeta u Behram –begovoj medresi u Tuzli

hafiz Abdulah Kapo, profesor kiraeta u Behram- begovoj medresi u Tuzli

hafiz Husejn ef. Smajić- imam džemata Međaš

Takmičenje „Mektebski prvaci“ održava se u prostorijama džamije ” Abdullah ibn Mohammed Mominah” u džematu Dubnica koji je partner suorganizator u realizaciji ovog značajnog projekta. Organizatori su predvidjeli nagradni fond u iznosu od 2560,00  KM, koji je obezbjeđen od strane sponzora. Kompletan tok takmičenja će se snimati te naknadno emitovati na kanalima medijskih partnerskih platformi.

 

 

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh