Iz naših džemata

Tribinom “Volimo te, o Allahov Miljeniče” otpočela manifestacija “Poslanik u mom srcu” (Foto)

Večeras, 17. novembra, u Čaršijskoj džamiji u Kalesiji održana je tribina “Volimo te, o Allahov Miljeniče” čime je zvanično otpočela ovogodišnja manifestacija “Poslanik u mom srcu”.

Prisutni vjernici i vjernice imali su priliku poslušati predavanje prof. dr. Šefika Kurdića na temu “Volimo te, o Allahov Miljeniče”. U sklopu vjerske svečanosti upriličena je i promocija knjiga prof. dr. Šefika Kurdića, i to: “Da'wa – Temelji islamskog misionarstva” i “Ovako je izgledao Allahov Poslanik, s.a.v.s.”. Navedena dva djela su 34. i 35. autorsko djelo prof. Kurdića.

Pored uvaženog predavača, prisutnima su se obratili i imam džemata Čaršijska džamija, Bilal ef. Husić, te glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, Enver ef. Alić.

Imami Medžlisa IZ Kalesija su učenjem ilahija o Poslaniku, a.s., uljepšali lijepu atmosferu u Čaršijskoj džamiji, a prof. dr. Šefik Kurdić, svojim nadahnutim govorom je obveselio sve prisutne.

Na kraju svečanosti dodijeljene su zahvalnice prof. dr. Šefiku Kurdiću i džematu domaćinu večerašnje svečanosti.

Manifestacija “Poslanik u mom srcu” se nastavlja već sutra kada je na programu Večer Kur'ana u džematu Hrasno Gornje, između akšama i jacije, a ajete iz Kur'ana će učiti polaznici mektebske nastave, učesnici i pobjednici mektebskih takmičenja.

Tribina “Volimo te, o Allahov Miljeniče”, 17.11.2017. god.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh