Iz naših džemata

U džematu Seljublje Muderris-ef. održao predavanje

U nedjelju, 19. juna 2022. godine, nakon podne-namaza u džematu Seljublje upriličen je vjerski program u okviru kojeg je Nezim ef. Halilović Muderris održao prigodno predavanje.

Na početku programa prisutnima se obratio Damir ef. Požegić, imam džemata Seljublje, koji je uputio riječi dobrodošlice, a sekretar Medžlisa IZ Kalesija sve prisutne je poselamio u ime Medžlisa i prenio selame glavnog imama, Muharema ef. Mešanovića.

U nastavku programa predavanje je održao Muderris-ef., koji je u svom predavanju govorio o poučnim primjerima istaknutih pobožnjaka iz prošlosti. Prisutni su imali priliku okoristiti se poučnim savjetima koje je pomenuo Muderris-ef. u svom govoru. “Din i domovina su svetinje muslimanima. Težak je život bez domovine, a još je teži ako nema vjere!”, neki su od brojnih savjeta koje je pomenuo Muderris-ef. u svom predavanju.

Vjerski program i predavanje završeno je dovom koju je proučio hfz. Husejn ef. Smajić. Enes ef. Sakić i Hrustan ef. Noćić su izvođenjem ilahija i kasida uljepšali program.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh