Iz naših džemata

U Kalesiji održana dva zajednička iftara na otvorenom (Foto)

U srijedu, 14. juna/19. ramazanskog dana, u Kalesiji održana dva iftara na otvorenom.

Zajednički iftari krase ramazanske noći. Pod vedrim nebom iznad Kalesije noćas su održana dva iftara na otvorenom; jedan u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, a drugi u organizaciji HO Merhamet RO Tuzla. Preko 200 postača prisustvovalo je na ova dva iftara.

Prije akšama i nastupa iftara, u Čaršijskoj džamiji u Kalesiji, prisutnim postačima su se obratili Enver ef. Alić glavni imam Medžlisa IZ Kalesija i prof. dr. Hajrudin Šehić predsjednik MDD “Merhamet” BiH.

Nakon akšam-namaza na Trgu šehida u Kalesiji iftarili su džematlije Kalesije, a U.R. “Fontana” iftar je priređen za omladinu iz svih naših džemata. Na omladinskom iftaru su prisustvovali i učenici/učenice Behram-begove medrese u Tuzli koji su pred teravih-namaz vjerskim programom počastili vjernike a prigodno predavanje je održao prof. Idris ef. Memić.

Ovim putem Medžlis Islamske zajednice Kalesija se zahvaljuje MDD “Merhamet” BiH i predsjedniku prof. dr. Hajrudinu Šehiću, koji su odabrali Kalesiju da na otvorenom prirede iftar.

Galerija: Dva zajednička iftara na otvorenom, 14.06.2017.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh