Iz naših džemata

U okviru manifestacije “Poslanik u mom srcu” upriličena podjela kolačića

Članice Asocijacije žena MIZ Kalesija povodom mjeseca rođenja Muhameda a.s. danas su građanima Kalesije dijelile kolačiće. Ovo je jedan u nizu događaja kojem su članice Asocijacije žena željele podsjetiti na važnost donošenja salavata na Posljednjeg Božijeg poslanika.

”Mi svake godine organizujemo manifestaciju Poslanik u mom srcu. Ove godine počele smo sa okruglim stolom, u okviru kojeg je prvi dio zapravo bilo predavanje. Profesorica Sidika Hodžić govorila je o životu posljednjeg Božijeg poslanika. Osim toga planirale smo održati i mevlud za žene. S obzirom na epidemiološku situaciju ove godine ćemo to uraditi na drugačiji način. Održat ćemo mevlud koji će se emitovati na programu NEON Televizije” kazala je, između ostalog, koordinatorica Asocijacije žena MIZ Kalesija Adisa Hodžić.

Posljednji Božiji poslanik Muhamed rođen je u ponedjeljak, 12. rebiu'l-evvela, trećeg mjeseca muslimanskog kalendara. Muslimani dan rođenja Muhammeda a.s. obilježavaju učenjem mevluda.

Moto ovogodišnje manifestacije “Poslanik u mom srcu” koju organizuje MIZ Kalesija je kur'anski ajet “Ti (Muhammede) izdrži – budi strpljiv – kao što su bili i prijašnji poslanici”.

(ntv.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh