Iz naših džemata

U organizaciji Mreže mladih Medžlisa IZ Kalesija održana tribina o vrijednosti mekteba

U organizaciji Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, u nedjelju 30. septembra 2018. god., u džematu Međaš organizovana je tribina “Vrijednost mekteba” na kojoj je govorio dr. Mensur ef. Husić, pomoćnik direktora za nastavu u Behram-begovoj medresi u Tuzli.

Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Kalesija nastavlja sa realizacijom planiranih aktivnosti. Prema planu i programu rada, pored ostalih aktivnosti, predviđeno je održavanje tribina i prigodnih predavanja. Na kraju mjeseca septembra planirana je tribina o mektebu kao odgojno-obrazovnoj instituciji, a planirana tribina je sinoć realizovana.

Nakon akšam-namaza u džematu Međaš priređena je tribina “Vrijednost mekteba”. Na početku se prisutnima obratio imam džemata Međaš, hfz. Husejn ef. Smajić, koji je prisutne poselamio i u ime džemata domaćina zaželio dobrodošlicu.

O radu Mreže mladih Medžlisa IZ Kalesija, dosadašnjim aktivnostima, kao i o planovima za naredni period, govorio je Elvir ef. Malić, koordinator Mreže mladih.

Glavni imam Medžlisa IZ Kalesija, Enver ef. Alić, napravio je uvod za gosta predavača, dr. Mensura Husića. U svom kraćem obraćanju glavni imam je istakao važnost primjene mektebskog znanja u praksi, jer mektebsko znanje bez prakse nije potpuno.

Gost predavač, dr. Mensur Husić, pomoćnik direktora za nastavu u Behram-begovoj medresi u Tuzli je u svom polustanom govoru istakao važnost i značaj mekteba u odgojno-obrazovnom procesu. S obzirom na izazove modernog doba mekteb sve više dobija na značaju zbog svoje odgojne dimenzije.

Tribina je završena pred jaciju, a članovi Mreže mladih Medžlisa IZ Kalesija su nakon jacije-namaza nastavili druženje u mektebu džemata Međaš.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh