Iz naših džemata

Otpočeli radovi na izgradnji Džamije i edukativnog centra u naselju Dubnica

Danas, 25. augusta 2017. godine (petak), na vakufskoj parceli na kojoj će se graditi Džamija sa edukativnim centrom i imamskim stanom u naselju Dubnica, održan je sastanak Građevinskog odbora. Tom prilikom glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, Enver ef. Alić, proučio je dovu koja se uči u ovakvim prilikama.

Na samom lokalitetu budućeg džamijsko-edukativnog kompleksa u naselju Dubnica vrše se pripremni radovi, a uskoro će glavni izvođač radova ADAB doo Poljice-Lukavac otpočeti sa građevinskim radovima.

Investitor je Medžlis Islamske zajednice Kalesija, a Muftijstvo tuzlansko je koordinator na projektu od samog početka. Projektnu dokumentaciju je izradio Arhitektonski atelje Ambijent Tuzla.

Donator projekta izgradnje Džamije sa edukativnim centrom je porodica Ambasadora KSA čija donacija i vakuf će biti dovoljni za većinu planiranih radova na izgradnji budućeg kompleksa.

Za dovršetak svih radova, vanjsko uređenje samog kompleksa, nedostajat će još oko 200.000,00 KM, a nedostajuća sredstva, planirano je, obezbjedit će se putem dobrovoljnih priloga.

 

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh