Bosna i Hercegovina

Uskoro završetak izgradnje: Studentski dom FIN-a će imati 59 soba

Radovi na studentskom domu Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu bi trebali biti završeni do oktobra 2017. godine u kojoj se kao jubilej obilježava 40 godina od osnivanja Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.

Nakon što je tokom prve polovine 2016. godine provedena procedura izbora novog izvođača radova i stručnog nadzora, u kojoj su ispred Fakulteta islamskih nauka učestvovali dekan prof. dr. Zuhdija Hasanović i direktor Studentskog doma u izgradnji doc. dr. Amrudin Hajrić, imenovan u oktobru 2012. godine, radovi na izgradnji Studentskog doma su reaktivirani u oktobru 2016. godine, a prema planiranoj dinamici isti će biti završeni do oktobra 2017. godine u kojoj se kao jubilej obilježava 40 godina od osnivanja Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.

Studentski dom se gradi na parceli koju je 1792. godine uvakufila Hatidža Đugumija. Lokacija izgradnje Studentskog doma nalazi se nedaleko od Fakulteta islamskih nauka obzirom da se prilikom odabira iste vodilo računa o tome da budući korisnici doma imaju što bolju i jednostavniju komunikaciju sa Fakultetom.

Kapacitet doma

Studentski dom će na pet planiranih etaža raspolagati prostorom od 4745 kvadratnih metara te će imati kapacitet od 202 ležaja raspoređena u 59 dvokrevetnih, trokrevetnih i četverokrevetnih soba. Osim smještajnih kapaciteta, Studentski dom će nuditi i druge sadržaje koji će njegovu uslužnu djelatnost činiti potpunom. Tako će se u njegovom prizemlju nalaziti u skladu sa savremenim standardima opremljena kuhinja i restoran, a pored njih i mesdžid te kafeterija i studentski klub koji će studenti moći koristiti kao čitaonicu ili za neke druge aktivnosti nastavnog ili vannastavnog karaktera.

(Cijeli tekst u printanom izdanju Preporoda od 15. aprila)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh