Iz naših džemata

Ikrar-dova Miralemu ef. Pjaniću (Foto)

U nedjelju, 13. augusta 2017. godine, u džematu Rainci Gornji, prije podne-namaza upriličena je ikrar-dova za Miralema ef. Pjanića, imama džemata Rainci Gornji.

Ove godine na put u sveta mjesta, Mekku i Medinu, s nijetom da obave petu islamsku dužnost sa područja Medžlisa Islamske zajednice Kalesija krenut će, ako Bog da, dvadeset i dvoje budućih hadžija. Jedan od njih je i Miralem ef. Pjanić, imam džemata Rainci Gornji. Tim povodom je u nedjelju, 13. augusta, u džematu Rainci Gornji upriličena ikrar-dova.

Prisutnima, koji su svojim prisustvom uveličali vjersku svečanost obznane budućeg hadžije da je naumio obaviti hadž, obratili su se glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, Enver ef. Alić, kao i Miralem ef. Pjanić. U svom govoru Miralem-ef. se zahvalio svojim džematlija koji su sebeb njegovog puta u sveta mjesta. Naime, Miralemu ef. Pjaniću odlazak na hadž su omogućile njegove džematlije na čelu sa hadži Suljom.

Predsjednik Medžlisa IZ Kalesija, dr. sc. Muhamed Alić, budućem hadžiji je uručio hediju ispred Medžlisa, a hediju od imama uručio je glavni imam Medžlisa IZ Kalesija.

Tokom svečanosti ikrar-dove proučeni su kur'anski ajeti koji govore o hadžu, kao i prigodne ilahije. Jednu od ilahija je učio sin Miralem-ef., njegov Davud.

Poslije dove, koju je proučio Mirsad ef. Sakić i nakon klanjanja podne-namaza, za sve prisutne koji su prisustvovali ikrar-dovi, budući hadžija je pripremio prigodan ručak.

Našem imamu, Miralemu ef. Pjaniću, kao i svim našim hadžijama želimo da im hadž bude mebrur, da se živi i zdravi vrate svojim kućama i porodicama.

Ikrar-dova, Miralem ef. Pjanić, 13.08.2017. god.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh