Iz naših džemata

Džemat Vukovije Donje obezbijedio 1039 iftara za izbjeglice iz Sirije

U periodu od 25.5. do 4.6.2018. godine džemat Vukovije Donje, u saradnji sa nevladinom humanitarnom organizacijom MFS –EMMAUS, realizovao je još jednu akciju za izbjeglice iz Sirije.

Ovog puta je realizovan projekat prikupljanja iftara za izbjeglice iz Sirije, gdje su džematlije džemata Vukovije Donje, kao i prijatelji ovog džemata, uplaćivali iznos od 4 KM, koliko je koštao jedan iftar. Prikupljeno je 4.156,00 KM, odnosno 1039 iftara.

Novac je uručen koordinatoru MFS –EMMAUS-a Škrebi Elmedinu, a u ime džemata Vukovije Donje uručio ga je predsjednik džematskog odbora Mujo Jukanović.

Nakon primopredaje novca koordinator MFS –EMMAUS-a Škrebo Elmedin za džematski portal je dao sljedeću izjavu: „Saradnja MFS-EMMAUS-a i džemata Vukovije Donje je već postala tradicionalna i jedni drugima smo u svemu tome što radimo postali istinski partneri, prijatelji, podrška i servis u obavljanju naših plemenitih misija rada i postojanja. Ono što me posebno raduje svaki put kada nešto radimo zajednički jeste što uvijek nastojimo jedni drugima uzvratiti tu podršku i pomoć. I uvijek sa takvim osjećajem i ubjeđenjem idem iz džemata Donjih Vukovija. Nekako se natječemo u činjenju dobra jedni prema drugima, ali i za druge. Tako je bilo i ovaj put, i već s nestrpljenjem čekam našu neku novu zajedničku hairli akciju. U današnje vrijeme kada smo svi nekako postali škrti na pohvalama jedni prema drugima, ja bez imalo skromnosti želim pohvaliti angažman vaših dzematlija, džematskog odbora i vašeg imama. Uistinu ste u vašim aktivnostima za primjer mnogim džematima, pa i medžlisima. Hvala vam svima još jednom u ime svih budućih korisnika ovih iftara, a oni vam se ovoj situaciji u kojoj su trenutno nalaze mogu zahvaliti dovom Svevišnjem za vas i vaše dobro, i budite ubijeđeni da to čine. Dovoljno je da se osvrnete oko sebe i vidjet ćete da se njihove dove primaju, a nije prošlo tako mnogo kada smo bili u obrnutim ulogama. Hvala vam još jednom u ime cijelog kolektiva MFS-EMMAUS-a i moje lično uz poruku da ne posustajete u činjenju dobra, jer ‘Dobro se boljim vraća’.

(dzematdonjevukovije.org)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh