Iz naših džemata

Prof. dr. Muhammed Ratib en-Nabulsi u Kalesiji održao predavanje za imame (Foto)

U organizaciji Muftijstva tuzlanskog, u nedjelju 27. oktobra, u BKC-u “Alija Izetbegović” u Kalesiji održan je seminar za imame na kojem je stručno predavanje na temu “Kvaliteti uzornog imama (daije)” održao prof. dr. Muhammed Ratib en-Nabulsi. Medžlis Islamske zajednice Kalesija bio je domaćin seminara za imame sa područja devet obližnjih medžlisa.

Muftijstvo tuzlansko, prema planu aktivnosti, organizuje stručna usavršavanja i seminare za imame. Ovih dana u posjeti Muftijstvu tuzlanskom boravi poznati alim prof. dr. Muhammed Ratib en-Nabulsi, koji će tokom svog boravka u Tuzli održati niz stručnih predavanja. Prvo u nizu održano je u Kalesiji u nedjelju, 27. oktobra, a seminaru i predavanju prisustvovali su imami sa područja medžlisa Srebrenica, Vlasenica, Bratunac, Zvornik, Janja, Bijeljina, Teočak, Živinice i Kalesija.

Na početku seminara prisutnima se obratio Enver ef. Alić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, koji je musafirima iz Jordana i gostima iz ostalih medžlisa poželio dobrodošlicu, te je izrazio zahvalnost što je Kalesiji pripala čast da bude domaćin seminara na kojem je predavač poznati alim En-Nabulsi. Dr. Sead ef. Seljubac, rukovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog, u svom obraćanju istakao je važnost seminara, a hfz. Edin ef. Dedić predstavio je poznatog predavača kazavši da web stranicu šejha En-Nabulsija dnevno posjeti 2 miliona posjetilaca.

Nakon uvodnih obraćanja uslijedilo je predavanje prof. dr. Muhammeda Ratiba en-Nabulsija na temu “Kvaliteti uzornog imama”. U svom nadahnutom kazivanju, jezgrovito i jasno, predavač je istakao nekoliko bitnih karakteristika imamskog poziva s posebnim naglaskom na riječi i djela. Po završetku predavanja uslijedila je diskusija u kojoj su učešće uzeli prisutni postavljajući pitanja na koja je dr. En-Nabulsi odgovarao.

Seminar je završen pred ikindiju-namaz. Ulogu prevodioca na seminaru imao je hfz. Abdulah ef. Kapo.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh