Bosna i Hercegovina

Ambasador Saudijske Arabije kod tuzlanskog muftije

Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije NJ.E. Hani bin Abdullah Mominah boravio je u petak 3. februara ove godine u Muftijstvu tuzlanskom, gdje se susreo s Vahid-ef. Fazlovićem, muftijom tuzlanskim.

Susretu je prisustvovao i Razim-ef. Čolić, direktor Uprave za vanjske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Tokom ovog susreta muftija Fazlović se zahvalio ambasadoru Mominah na posjeti i pomoći koju je Kraljevina Saudijska Arabija pružila muslimanima na ovome području.

Razgovarano je, između ostalog, i o izgradnji kulturno-sportskog centra uz Džamiju Kralj Abdulah u Tuzli, te je gostima prezentirano idejno rješenje ovog centra.

Džamiju Kralj Abdullah izgradio je saudijski kralj Abdullah bin Adbulaziz el-Saud. Po njemu je ova najveća džamija na području Muftijstva tuzlanskog i dobila ime.

Gosti su u pratnji domaćina, nakon klanjanja džuma-namaza, obišli lokalitet budućeg centara, kao i lokaciju za izgradnju džamije i pratećih objekata u Dubnici na području Medžlisa Islamske zajednice Kalesija.

(muftijstvotz.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh