Iz naših džemata

Dobročinstvo u ramazanu: Humanitarna akcija u džematu Rainci Gornji

I ove godine će tokom ramazana biti organizovana humanitarna akcija “Otvorimo 1000 vrata – Dobročinstvom u susret ramazanu”. Akcija je već sprovedena u džematu Rainci Gornji.

Muftijstvo tuzlansko je prošle godine pokrenulo humanitarnu akciju “Otvorimo 1000 vrata – Dobročinstvom u susret ramazanu”. Humanitarne aktivnosti se sprovede u ramazanskim danima, kao i pred ramazan, na području cijelog Muftiluka tuzlanskog. Cilj akcije je hedijom obveseliti socijalno ugrožene, bolesne i starije osobe, te na taj način podijeliti radost ramazana i osjetiti njegovu duhovnu dimenziju.

Humanitarna akcija “Otvorimo 1000 vrata – Dobročinstvom u susret ramazanu” se sprovodi u džematima Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, a džemat Rainci Gornji je već danas, 21. maja / 6. ramazana, realizovalo pomenutu akciju. Pripremljeno je i podijeljeno 23 paketa, s osnovnim namirnicima, koji su podijeljeni starijim i bolesnim, kao i onima koji su u stanju potrebe.

Humanitarna akcija “Otvorimo 1000 vrata – Dobročinstvom u susret ramazanu” će se tokom ramazana nastaviti i u ostalim džematima i za nadati se da će biti organizovana na prošlogodišnjem nivou.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh