Iz naših džemata

Džemat Rainci Gornji uspješno realizovao humanitarnu predramazansku akciju (Foto)

Posljednjeg dana mjeseca aprila džemat Rainci Gornji je realizovao humanitarnu predramazansku akciju “Dobročinstvom u susret ramazanu”.

Humanitarna akcija “Dobročinstvom u susret ramazanu – otvorimo 1.000 vrata” u predramazanskim i ramazanskim danima organizuje se u džematima Muftijstva tuzlanskog. Cilj humanitarne akcije jeste posjetiti osobe u stanju socijalne potrebe i obradovati ih posjetom i hedijom.

Na području Medžlisa IZ Kalesija ova humanitarna akcija iz godine u godinu je sve uspješnija, te se realizuje u predramazanskim i ramazanskim danima. Džemat Rainci Gornji, pripremajući se za mubarek mjesec ramazan, uspješno je realizovao humanitanru akciju te su džematlije ovog džemata posjetili podrinjska mjesta i povratnicima uručili pakete sa neophodnim životnim namirnicama. Trideset (30) paketa uručeno je povratnicima u Zvorniku, Bratuncu i Srebrenici.

U toku ramazana u džematu Rainci Gornji će se ponovo organizovati humanitarna akcija, a tada će se posjetiti džematlije ovog džemata i istima će biti uručene prigodne hedije.

Humanitarna akcija “Dobročinstvom u susret ramazanu – otvorimo 1.000 vrata” organizovat će se i u ostalim džematima na području Medžlisa IZ Kalesija tokom mubarek mjeseca ramazana.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh