Iz naših džemata

Halka tefsira u organizaciji Mreže mladih Medžlisa IZ Kalesija: Održani 5. i 6. ders iz serijala “Najljepše kazivanje” (Foto)

Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Kalesija nastavlja sa svojim aktivnostima i u 2019. godini, a u okviru serijala predavanja iz halke tefsira održana dva dersa.

U organizaciji Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, u nedjelju, 3. februara 2019. godine, održan je 5. ders iz tefsira sure Jusuf pod nazivom Najljepše kazivanje.

Predavanje je održao hfz. Husejn ef. Smajić, imam džemata Međaš, a domaćini su bili džematlije džemata Dubnica na čelu sa imamom Muhamedom ef. Burićem.

U nedjelju, 24. februara 2019. godine, u džamiji Abdullaha bin Muhammeda Mu’minaha u Dubnici, održan je 6. ders iz serijala halke tefsira “Naljepše kazivanje – tefsir sure Jusuf”.

U uvodnom dijelu prisutne su poselamili Muhamed ef. Burić, imam džemata Dubnica, kao i Elvir ef. Malić, koordinator Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, a potom je Aldin ef. Smajić govorio o komentaru sedmog hizba sure Jusuf.

Hor Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Kalesija sa izvođenjem nekoliko kasida uljepšao je omladinsko druženje.

Nakon predavanja održan je i sastanak na kome je podnešen izvještaj o radu Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Kalesija za 2018. godinu, te predložen plan rada za 2019. godinu.

(Emir ef. Imamović, Mreža mladih Medžlisa IZ Kalesija)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh