Bosna i Hercegovina

Ispraćaj hadžija s područja Muftiluka tuzlanskog

Ispraćaj prve grupe hadžija s područja Muftiluka tuzlanskog upriličen je u utorak, 13. juna 2023. godine, u Džamiji „Kralj Abdullah“ u Tuzli. Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je hadžijama poželio hairli put.

„Naše hadžije danas kreću na najbolji i najljepši put. Njihv nijet je veliki i izvire iz dubine njihovih duša. Hvala dragom Bogu stotine hadžija iz džemata Muftiluka tuzlanskog danas i sutra ispraćamo na hadž. Čast nam je što to činimo zajedno s njihovim porodicama, moleći Allaha, dželle šanuhu, da im olakša obrede, primi njihov hadž i da se, ako Bog da, u zdravlju i sigurnosti vrate u svoje porodice. Najvažnije je da naše hadžije uspiju na ovom putu do velikog cilja, da osjete zadovoljstvo prema kojem čeznu te da njihov primjer bude lijep nauk i pouka ostalima“, kazao je muftija Fazlović, istakavši da je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini i ove godine na visokom nivou organizirala odlazak na hadž.

Ikrar-dovu je proučio glavni imam MIZ Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović a zatim se prva grupa hadžija uputila prema džamiji Kralj Fahd u Sarajevu te do Međunarodnog aerodroma Sarajevo odakle će poslije ponoći otputovati za Medinu (Kraljevina Saudijska Arabija).

Ispraćaj druge grupe hadžija s područja Muftiluka tuzlanskog planiran je za srijedu, 14. juna u 9,30 sati iz Džamije „Kralj Abdullah“.

Ove godine s područja Muftiluka tuzlanskog na hadž odlazi 330 hadžija. Nihovi vodiči su hafiz Amir Hodžić, Esnaf Imamović, Emir Brašnjić, Jusuf Džafić, Ahmed Hrustanović, Kasim Brković, Samed Imamović i Senad Kobilica.

(muftijstvotz.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh