Iz naših džemata

Kalesijke Almedina i Lejla Hasanović uzele učeće na 23.susretima Svjetske asocijacije muslimanske omladine

Regionalni omladinski susreti Svjetske asocijacije muslimanske omladine održani u Sarajevu pod motom “Svi se čvrsto Allahova užeta držite i nikako se ne razjedinjujte“, završeni su svečanim uručivanjem priznanja i sertifikata polaznicima i zvanicama.

Direktor Svjetske asocijacije muslimanske omladine za Balkan naglasio da je seminar organiziran na zavidnom nivou.

“Konkretni ciljevi za ova druženja prije svega jesu primjena islamskog bratstva u praksi, jačanje imana i povećanje znanja, razmjena iskustava, sticanje novih vještina, pokušaj da naučimo omladinu kako svakodnevno da organizira svoj život na principu islama.” kazao Ibrahim Husić.

Ovogodišnji 23. susreti trajali su od 13. do 18. jula, a učesnici su bili predstavnici studentskih i omladinskih organizacija iz BiH, Srbije (Sandžaka), Makedonije, Hrvatske i Austrije koje su delegirali predstavnici islamske zajednice u tim zemljama. Koordinator omladine iz Sandžaka istakao da je zadovoljan rezultatima ekipe koju je on predvodio.

Članice Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, Almedina Hasanović i Lejla Hasanović također su učestvovale su na 23. omladinskim susretima u organizaciji Svjetske asocijacije muslimanske omladine WAMY – NEDWE.

Osim edukativnih sadržaja, na ovim susretima učesnici su mogli pokazati i svoje sposobnosti i vještine kroz sportska takmičenja i organiziranje drugih zabavnih sadržaja. Učesnici zadovoljni kazali da bi voljeli da se ova saradnja nastavi.

(Ntv.ba)

 

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh