Najave

Kulturno-vjerska manifestacija “Pašin put – Orlić 2019”: Poziv na promociju Časopisa “Šeherdžik”

Promocija Časopisa za kulturnu historiju Gornje Spreče “Šeherdžik”, broj 6, održat će se u petak, 16. augusta 2019. god., u Domu kulture u Šeheru sa početkom u 17.30 sati.

Kulturno-vjerska manifestacija “Pašin put – Orlić 2019” započela je organizacijom Književne večeri sa Mehmedom Đedovićem, koja se održala 12. jula. Sedam dana poslije u BKC-u “Alija Izetbegović” u Kalesiji održan je Okrugli sto na temu “Uloga kulturno-vjerskih manifestacija u razvoju nacionalnog i vjerskog identiteta Bošnjaka”.

Centralni događaj manifestacije upriličen je dana 27. jula, kada je na lokalitetu dovišta izveden kulturno-vjerski program uz prisustvo mnogobrojnih posjetilaca i zvanica. Noć uoči centralnog događaja, na dovištu Orlić, pred duše šehida proučen je Jasin-i tevhid popraćen zikrom.

Manifestacija “Pašin put – Orlić 2019” nastavlja se promocijom Časopisa za kulturnu historiju Gornje Spreče “Šeherdžik” (broj 6). Promocija će se održati u Domu kulture u Šeheru, u petak 16. augusta, sa početkom u 17.30 sati.

Promotori:

  • prof. dr. Salih Kulenović,
  • mr. Kemal Nurkić,
  • mr. Mustafa Muharemović,
  • mr. Dževad Tosunbegović,
  • prof. Samir Halilović.

Dževad Tosunbegović i Samir Halilović su urednici Časopisa. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je pokrovitelj, a sponzor promocije Apoteke OS Pharm Kalesija.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane na promociju Časopisa za kulturnu historiju Gornje Spreče “Šeherdžik”, broj 6.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh