Iz naših džemata

Manifestacija “Poslanik u mom srcu 2019”: Realizovane posjete osnovnim školama na području Kalesije (Foto)

Danas, posljednjeg dana mjeseca oktobra, upriličene su posjete osnovnim školama na području Kalesije, te je na taj način nastavljeno sa realizacijom planiranih aktivnosti u okviru manifestacije “Poslanik u mom srcu 2019”.

Manifestacija “Poslanik u mom srcu 2019” zvanično je otpočela prošle sedmice kada je organizovana press konferencija za medije. Danas, 31. oktobra 2019. godine, u saradnji s Aktivom direktora osnovnih škola na području Kalesije, realizovane su posjete osnovnim školama. Tom prilikom su učenicima prvih razreda podijeljene skromne hedije.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija posjetio je OŠ “Kalesija”. Članovi Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Kalesija bili su u posjeti OŠ “Rainci Gornji” i OŠ “Memići”. Predstavnice Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Kalesija posjetile su OŠ “Vukovije” i OŠ “Tojšići”. U razgovoru sa direktorima osnovnih škola na području Kalesije, kao i učiteljima/cama i vjeroučiteljima/cama, predstavljena je namjera Medžlisa IZ Kalesija da kroz posjete učenici se upoznaju sa likom i djelom Muhammeda, a.s.

U vremenu trenutnom mnogi traže sebi uzora, a naročito mlade osobe. Moto ovogodišnje manifestacije “Poslanik u mom srcu” je kur'anski ajet “Vi u Allahovom Poslaniku imate divan uzor”, te će na tu temu (Muhammed, a.s. – najljepši uzor) učenici osnovnih škola pisati svoje radove u okviru literarnog natječaja. Natječaj će trajati do 7. novembra, kada će škole na području Kalesije delegirati po pet najboljih radova u obje kategorije (mlađa, učenici od IV do VI razreda; starija, učenici od VII do IX razreda). Finalni dio manifestacije “Poslanik u mom srcu 2019”, koji se odnosi na učenike osnovnih škola, upriličit će 16. novembra kada je na rasporedu Mektebsko-školska akademija na kojoj će se proglasiti pobjednici literarnog natječaja.

Manifestacija “Poslanik u mom srcu 2019” nastavlja se vjerskom svečanošću pod nazivom “Večer ilahija i lijepe riječi”, koja će se održati u subotu, 2. novembra. Domaćin svečanosti je džemat Seljublje, a gost predavač na svečasnosti biće Izet ef. Čamdžić, glavni imam Medžlisa IZ Zavidovići.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh