Iz naših džemata

Manifestacija “Poslanik u mom srcu 2020” (Video)

Medžlis Islamske zajednice Kalesija i ove godine, povodom obilježavanja mjeseca rođenja Muhammeda, a.s., organizuje manifestaciju pod nazivom “Poslanik u mom srcu”.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u svijetu i u Bosni i Hercegovini, tradicionalna manifestacija “Poslanik u mom srcu”, organizovat će se u skladu sa preporukama i instrukcijama nadležnih i stručnih organa i institucija. Zahvaljujući NeonTv u mogućnosti se realizovati video predavanja koja govore o životu Muhammeda, a.s.

Moto ovogodišnje manifestacije “Poslanik u mom srcu” je kur'anski ajet “Ti (Muhammede) izdrži – budi strpljiv – kao što su bili i prijašnji poslanici”. O strpljivosti prijašnjih poslanika, konkretno o saburu Jakuba, a.s., i njegovog sina Jusufa, a.s., u prvom predavanju govorio je hfz. Husejn ef. Smajić. Drugo predavanje na temu ajeta koji je moto ovogodišnje manifestacije, odnosno o strpljivosti i saburu Muhammeda, a.s., i prijašnjih poslanika pripremio je Mirsad ef. Sakić, imam džemata Hrasno Gornje, a predavanje će biti prikazano na NeonTv u petak, 23. oktobra, sa početkom u 19.00 sati. Treće predavanje će biti prikazano 30. oktobra, a predavač će biti Damir ef. Požegić, imam džemata Seljublje.

U okviru manifestacije “Poslanik u mom srcu 2020”, a u organizaciji Asocijacije žena Medžlisa IZ Kalesija, u nedjelju (18. oktobra), održan je Okrugli sto na kojem su učesnice govorile o životu Muhammeda, a.s., i o Poslaniku kao primjeru strpljivosti.

Aktiv vjeroučitelja će na časovima islamske vjeornauke sa učenicima odraditi pismenu vježbu na temu strpljivost poslanika, te će se tako i ove godine realizovati literarni natječaj za učenike osnovnih škola. Prema planu aktivnosti predviđene su i posjete školama, ukoliko to bude dozvoljavala epidemiološka situacija.

U nedjelju, 18. oktobra, na NeonTv počelo je prikazivanje serijala TvMekteb, a navedeni projekat će biti od pomoći u mektebskom podučavanju polaznika mekteba.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh