Iz naših džemata

Mevludskom svečanošću okončana manifestacija “Poslanik u mom srcu” 2018 (Foto)

Centralnom mevludskom svečanošću za područje Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, koja se održala u džematu Tojšići, završena je manifestacija “Poslanik u mom srcu” 2018.

Večeras, 20. novembra 2018. godine, nakon jacije, u džematu Tojšići je održan mevludski program povodom obilježavanja Mevluda – rođenja Muhammeda, a.s. Mevludskom svečanošću okončana je manifestacija “Poslanik u mom srcu” 2018. Nakon centralne mevludske svečanosti u džematima Medžlisa IZ Kalesija biće organizovani mevludi u kojima će učešće uzeti polaznici mektepske nastave.

Nakon jacije-namaza, u džematu Tojšići, 12. rebiul-evvela 1440. godine po Hidžri, u izvedbi imama Medžlisa IZ Kalesija proučen je mevlud čime je krunisana višesedmična manifestacija koja se organizovala povodom obilježavanja rođenja posljednjeg Allahovog poslanika Muhammeda, a.s. Na početku svečanosti prisutne vjernike i vjernice je poselamio imam džemata Tojšići, Mehmed ef. Šabanović, zaželjevši dobrodošlicu.

Prigodan vaz o Poslaniku Muhammedu, a.s., održao je glavni imam Medžlisa IZ Kalesija, Enver ef. Alić, a akademski glumac, Nermin Hodžić, čitao je zapise koji govore o rođenju najodabranijeg među ljudima koji je poslat kao milost svim svjetovima.

Na kraju svečanosti učesnicima programa dodijeljene su zahvalnice i prigodne hedije, te je učenjem dove završena centralna mevludska svečanost.

Centralna mevludska svečanost, Tojšići, 20.11.1028. god.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh