Iz naših džemata

Ministar Ramić u posjeti džematu Mahala

U nedjelju, 4. aprila 2021. godine, ministar dr. Edin Ramić posjetio je povratničko mjesto Mahala i tom prilikom potpisani su ugovori za dva projekta koji će biti realizovani u povratničkim džematima Šeher i Mahala.

Već dugi niz godina povratničke džemate i naseljena mjesta Caparde, Šeher i Mahala (Medžlis IZ Kalesija), koji se nalaze na prostoru Opštine Osmaci, kroz razne projekte pomagalo je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i ministar Ramić, s ciljem osiguravanja boljih uslova života u ovim povratničkim mjestima.

U nedjelju, 4. aprila 2021. godine, u radnoj posjeti džematu Mahala boravio je ministar dr. Edin Ramić, koji je s predsjednikom Medžlisa IZ Kalesija, Ibrahimom Aljićem, potpisao ugovore za izgradnju parking prostora u džematima Šeher i Mahala. Realizacijom ovih projekata uslovi vjerskog života biće daleko bolji, a džematlije ovih džemata dobit će na korištenje multifunkcionalne asfaltirane površine pored džamija.

Vrlo brzo će otpočeti radovi a samim tim i realizacija navedenih projekata, a džematlije povratničkih džemata Šeher i Mahala su od ministra Ramića dobile neprocjenjivu ramazansku hediju.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh