Iz naših džemata

Muftija tuzlanski organizovao prijem za najuspješnije takmičare

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović upriličio je u četvrtak, 20. juna 2019. godine prijem za najuspješnije predstavnike Muftijstva tuzlanskog na finalnom takmičenju za polaznike mektebske pouke i državnom takmičenje iz Islamske vjeronauke.

Aner Musić iz Srebrenika osvojio je drugo mjesto u kategoriji opće znanje mlađi uzrast na takmičenju na nivou Rijaseta, a u kategoriji opće znanje stariji uzrast drugo mjesto zauzela je Amila Nuhanović iz Kalesije. Na istom takmičenju u kategoriji kiraet mlađi uzrast treće mjesto je zauzeo Talha Alić iz Gračanice. Na državnom takmičenju iz Islamske vjeronauke Azra Imamović iz Živinica je osvojila drugo mjesto.

Prijemu su prisustvovali rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Sead-ef. Seljubac, muallimi Jasmin-ef. Begunić, Muharem-ef. Mešanović, Zihnija-ef. Mehinbašić i profesorica Jasmina Mujezinović.

Muftija Fazlović je čestitao takmičarima na postignutim rezultatima i velikom uspjehu, kao i njihovim muallimima i vjeroučiteljici, te im je poželio mnogo uspjeha u životu i radu.

(muftijstvotuzlansko)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh