Bosna i Hercegovina

Muftijstvo tuzlansko: Prikupljeno 40 tona zekata poljoprivrednih proizvoda

Akcija prikupljanja zekata na poljoprivredne proizvode organizirana je u periodu 10-25. oktobra ove godine. Prikupljanje se vršilo na području svih džemata i medžlisa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Poljoprivredni proizvodi usmjereni su za ishranu učenika medresa i za pomoć socijalno ugroženim osobama.

U medžlisima Muftijstva tuzlanskog prikupljeno je oko 40 tona poljoprivrednih proizvoda, što je znatno više u odnosu na prethodnu godinu. Proizvodi su proslijeđeni za potrebe ustanova: JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla, JU Dom penzionera Tuzla, JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla, Predškolska ustanova EVLAD u Brčkom, Narodna kuhinja „Imaret“ Tuzla, MFS Emmaus-Prihvatni centar „Duje“ i Behram-begova medresa u Tuzli. Dio prikupljenih proizvoda medžlisi su uručili socijalno ugroženim kategorijama na svome području.

Ono što u ovoj akciji posebno ohrabruje, kako ističe koordinator za društvenu brigu u Muftijstvu tuzlanskom Mumin-ef. Mumić, jeste učešće povratničkih džemata koji su dali značajan doprinos. „To nam pokazuje da su ljudi koji su se vratili svojim kućama predani u borbi za svoj život u tim mjestima i da nastoje od poljoprivrede živjeti. Njihovo učešće u akciji je značajno doprinijelo da ona bude ovako uspješno realizovana,“ kaže Mumić.

(muftijstvotz.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh