Iz naših džemata

Muhizin Omerović u Kalesiji govorio o svoja 62 dana do slobode

U organizaciji Mreže mladih MIZ Kalesija upriličena je tribina “62 dana do slobode”. Prisutnima u divanhani Medžlisa IZ o svom putu od Srebrenice do Tuzle 1995.godine govrio je Muhizin Omerović.

Muhizin Omerović, profesor teologije iz Pobuđa kod Bratunca, 11. jula 1995. krenuo je sa mnogim Srebreničanima u koloni smrti prema Tuzli. Na slobodnu teritoriju je stigao nakon 62 dana. Dva puta je kroz šumu i minska polja dolazio do Baljkovice, tri puta se penjao na Udrč, planinu koja je za njih bila glavni orijentir na putu do slobodne teritorije. Za to vrijeme Muhizin je spavao i u polju pored leševa, gladovao, ali nije gubio nadu da će nakon svega ipak stići do slobodne teritorije.

“Svi mi koji smo preživjeli Srebrenicu, trebamo na mlađe generacije da prenosimo naša iskustva. Nažalost, Bosna i Hercegovina se i danas nalazi u problemima i mi i danas živimo u neizvijesnosti još ne znamo da li nas može zadesiti ono što smo proživjeli devedesetih godina”-kazao je Muhizin Omerović

Tribina je upriličena povodom 9.januara Dana početka genocida nad Bošnjacima. Učešće je uzeo i hor Mreže mladih MIZ Kalesija.

(Ntv.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh