Bosna i Hercegovina

Na hadž otputovalo 276 hadžija Muftijstva tuzlanskog

Ispraćaj za 276 hadžija sa područja Muftijstva tuzlanskog upriličen je u petak 10. augusta u džamiji Kralj Abdullah u Tuzli. Prva grupa koja broji 134 hadžija ispraćena je poslije ponoći, a druga grupa u kojoj je 142 hadžija ispraćena je u jutarnjim satima.

Ispraćaju hadžija prisustvovao je muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, kao i pomoćnik Muftije dr. Sead-ef. Seljubac.

Muftija Fazlović je pozvao hadžije da iskoriste ovu životnu priliku, istakavši da je sada njihova najveća preokupacija da obave ispravan i kod Allaha, dž. š., primljen hadž. Jedan od najvećih ciljeva u životu muslimana je da upotpuni ibadete vjere sa hadžom, da mu Allah, dž.š., primi taj veliki ibadet i hadžom očisti od grijeha kao što su ona djeca koja se tek rađaju, kazao je Muftija.

Prije ispraćaja proučena je ikrar dova nakon čega su se hadžije uputile do džamije Kralj Fahd u Sarajevu, a zatim do Međunarodnog aerodroma Sarajevo odakle putuju za Medinu (Kraljevina Saudijska Arabija).

Vodiči i tehnička podrška na hadžu u 1439.H/2018. godini sa područja Muftijstva tuzlanskog su Safet-ef. Karahmetović, hafiz Amir-ef. Hodžić, Bekir-ef. Šabić, Vasif-ef. Mahmutović, Elmedin-ef. Avdibašić, Husnija-ef. Mehmedović i šerijatska konsultantica za žene Hasiba Saračević.

Petu islamsku dužnost sa područja MIZ Kalesija obavit će 34 buduće hadžije.

(Ntv.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh