Iz naših džemata

Na lokalitetu Mektebskog centra u Dubnici održan izlet i finalna završnica turnira u malom fudbalu

Danas, 29. aprila 2018. godine, na lokalitetu Mektebskog centra u Dubnici održan je izlet i finalni turnir u malom fudbalu za polaznike mekteba.

U mjesecu aprilu, već dugi niz godina, održavaju se mektebska takmičenja. Na početku aprila održano je mektebsko takmičenje na kojem su se najbolji polaznici naših mekteba takmičili u kategorijama: poznavanje islama i učenje Kur'ana. Iz naših kalesijskih džemata i mekteba na tom takmičenju učestvovalo je 184 polaznika mektebske nastave. Upravo su oni, najbolji učenici u našim mektebima koji su predstavljali svoje džemate na takmičenju, danas boravili na lokalitetu Mektebskog centra u Dubnici. Današnji izlet je svojevrsna nagrada našim mekteblijama za njihove rezultate na polju mektebske nastave.

Pored takmičenja u poznavanju islama i učenju Kur'ana naše mekteblije se takmiče i u malom fudbalu. Nakon grupnih turnira u malom fudbalu odigrana je i finalna završnica na kojoj su učestvovali pobjednici grupa:

1. pobjednik grupe A – džemat Tojšići,
2. pobjednik grupe B – džemat Rainci Gornji,
3. pobjednik grupe C – džemat Miljanovci,
4. pobjednik grupe D – džemat Caparde.

U 16.00 finalni turnir u malom fudbalu za polaznike mektebske nastave je otpočeo početnim udarcem kojeg je izveo predsjednik Medžlisa IZ Kalesija, dr. sc. Muhamed Alić.

Prije početka prve polufinalne utakmice mekteblijama-fudbalerima se obratio i glavni imam Medžlisa IZ Kalesija, Enver ef. Alić.

Današnjem izletu su prisustvovali i članovi Izvršnog odbora Medžlisa IZ Kalesija, kao i predsjednici džematskih odbora.

U polufinalnim utakmica postignuti su sljedeći rezultati:

1. džemat Tojšići – džemat Caparde 3-2
2. džemat Miljanovci – džemat Rainci Gornji 0-0 (3-2, pen.)

U utakmici za treće mjesto pobjedu je ostvarila ekipa džemata Rainci Gornji, dok je pobjednik ovogodišnjeg turnira u malom fudbalu za polaznike mektebske nastave, nakon boljeg izvođenja penala, ekipa džemata Tojšići koja će predstavljati Medžlis IZ Kalesija na završnom turniru koji se igra sljedeći vikend.

Učesnicima i pobjednicima turnira su na kraju dodijeljeni pehari, diplome i nagrade, nakon čega je okončan današnji izlet.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh