Najave

Najava: Dani povratka – Mevludska svečanost u džematu Mahala

U subotu, 20. augusta 2022. godine, između akšama i jacije, biće izveden mevludski program u džematu Mahala povodom obilježavanja godišnjice povratka i godišnjice otvorenja džamije.

Manifestacija „Dani povratka“ organizuje se s ciljem sjećanja na dane kada su se Bošnjaci vraćali svojim porušenim ognjištima. Ovogodišnja manifestacija „Dani povratka“ započela je organizacijom Omladinskih susreta, a u proteklih mjesec dana, na području medžlisa Zvornik, Bratunac i Kalesija organizovani su prigodni kulturno-vjerski sadržaji.

Povodom sjećanja na dane prvog organizovanog povratka, kao i na dan otvorenja džamije u Mahali, u vikendu koji slijedi (20-21.8.) u ovom džematu će biti upriličene vjersko-kulturne svečanosti; u subotu, 20. augusta, u džamiji džemata Mahala biće izveden mevludski program, a u nedjelju, 21. augusta, na sportskom poligonu u Mahali biće organizovan prigodan kulturno-sportski sadržaj sa početkom u 17.00 sati, te će održavanjem navedenih svečanosti biće završena manifestacija „Dani povratka“.

Ovim putem pozivamo džematlije naših džemata da svojim prisustvom uveličaju mevludsku svečanost, koja će se održati u džematu Mahala u subotu, 20. augusta 2022. godine, između akšama i jacije.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh