Najave

Najava: Ramazanska humanitarna akcija “Otvorimo hiljade vrata”

I ove 2021. godine, odnosno 1442. godine po Hidžri, tokom mubarek mjeseca posta organizovat će se ramazanska humanitarna akcija “Otvorimo hiljade vrata”. Ova akcija biće sprovedena u svim medžlisima i džematima Muftiluka tuzlanskog.

Medžlis Islamske zajednice Kalesija već dugi niz godina, u mjesecu posta, organizuje humanitarne ramazanske akcije u kojima se prikupljaju namirnice za osobe u stanju potrebe. I ovog ramazana organizovat će se humanitarna akcija pod nazivom “Otvorimo hiljade vrata”.

Tim povodom je glavni imam Medžlisa IZ Kalesija uputio poziv za dobročinstvo u kojem se navodi: “Poštovane džematlije, svjedoci smo otežanih uslova života kod mnogih naših komšija, ali i svakodnevnih teškoća sa kojima se susreću povratnici u Podrinju. Ranijih godina smo posjetili mnoge bošnjačke porodice u Zvorniku, Bratuncu, Vlasenici, a posebno Srebrenici, te smo se uvjerili u njihovu svakodnevicu, s njima podijelili bar nekoliko sati mubarek ramazana. Učinit ćemo to i ove godine, ali ćemo i u našim, kalesijskim džematima, posjetiti kategorije socijalno ugroženog stanovništva: jetime (djecu bez jednog ili oba roditelja), bolesne i iznemogle, te osobe slabijeg imovinskog stanja. U okviru ove humanitarne akcije donirat ćemo prehrambene proizvode, odnosno namjernice koje i sami koristimo u našoj ishrani: brašno, ulje, kahva, šećer, so, tjesteninu, konzerviranu hranu, sredstva za čišćenje odjeće i domaćinstva, sredstva za ličnu higijenu i sl. Akcija će biti upriličena u svim džematima na teritoriji Medžlisa Islamske zajednice Kalesija. U prvoj sedmici mubarek ramazana u džematima će se organizovati ukupljanje namirnica, nakon toga slijedi pakovanje u jednoobrazne pakete, a sredinom ramazana pakete ćemo dostaviti onima kojima su i namijenjeni.”

“Onaj ko bude uradio koliko trun dobra – vidjet će ga, a onaj ko bude uradioi koliko trun zla – vidjet će ga.” (Kur’an, Ez-Zilzal, 7-8.)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh