Najave

Najava: Srebrenica – Dan sjećanja

U okviru manifestacije “Kalesijsko ljeto 2021”, Javna ustanova Bosanski kulturni centar „Alija Izetbegović“ Kalesija u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Kalesija i neformalnom grupom građana u subotu, 10. jula 2021. godine organizuje prigodnu kulturno-vjersku manifestaciju u znak sjećanja na žrtve srebreničkog genocida.

Nakon podne-namaza u Čaršijskoj džamiji Kalesija, bit će proučena hatma-dova srebreničkim šehidima, hatmu su proučili imami Medžlisa Islamske zajednice Kalesija. Poslije vjerskog dijela drugi dio manifstacije nastavit će se u sali Bosanskog kulturnog centra “Alija Izetbegović” Kalesija u kojem će prisutni imati priliku da pogledaju prigodan program na temu “Srebrenica – Naša priča!”. Mirna šetnja ulicama Kalesije bit će upriličena nakon završetka programa.

Najmanje što možemo učiniti jeste sačuvati od zaborava, a ako zaboravimo jedino što možemo očekivati jeste da će nam se ponoviti. Budimo u subotu zajedno, pošaljimo poruku porodicama stradalih da smo uz njih u njihovom bolu.

Pored gore navedenih u organizaciju manifestacije uključeni su i Općina Kalesija kao generalni pokrovitelj, te GKUD „Halisije“ Kalesija, Turistička zajednica, NEON televizija, MZ Kalesija Centar, Udruženje mladih TRIK, udruženja žena „Ženo, majko, sestro, „Nijemi krik”, Komunalno preduzeće „Komunalac“ Kalesija, ViK Kalesija.

Program manifestacije: (Subota, 10. juli 2021. godine)

  • 13.00 sati – Podne – namaz (Čaršijska džamija Kalesija)
  • 13.20 sati – Hatma šehdima (Čaršijska džamija Kalesija)
  • 13:40 sati – Program u sali BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija
  • 14:10 sati – Mirna šetnja

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh