Bosna i Hercegovina

Novi audio projekat RTV IZ-e “BIR”: “Šta moramo znati o grijesima”

RTV IZ-e “BIR” objavila je novi projekat. Audio izdanje knjige prof.dr. Safveta Halilovića, redovnog profesora Islamskog pedagoškog fakulteta Univerziteta u Zenici i člana Svjetske unije islamskih učenjaka “Šta moramo znati o grijesima” predstavlja djelo vrijedno pažnje, obzirom da su grijesi stalni čovjekov pratilac.

Sve ostalo, izuzev dobrih djela i grijeha, čovjeka prati, ali i ostavlja. Hafiz Safvet Halilović, do sada već afirmirani alim i pisac, ali i potvrđeni borac protiv svih poroka i društvenih anomalija, napisao je pomenutu knjigu koja je nastavak brige o čovjeku i pokušaju njegovog spoznavanja sebe i suštine svoga bitisanja na ovome svijetu.

Nakon uspješnog audio izdanja knjige “Sira – Životopis posljednjeg Allahovog Poslanika” (s.a.v.s.) koje je objavljeno u februaru ove godine, audio knjiga “Šta moramo znati o grijesima” u vrhunskoj interpretaciji Saudina Dahije, u trajanju od 3 sata, slušaocu nudi važne upute i smjernice kako da se ponaša u svakodnevnom životu i na koji način da se sačuva grijeha, ali mu nudi i ispravan način kako da učini teobu, pokajanje za učinjene grijehe.

Profesor Halilović na kraju knjige, navodeći ogromnu listu velikih grijeha, razbuđujući čovjekovu svijest o njihovoj štetnosti i na ovom i na onom svijetu, nudi recept kako se riješiti tog vjernog pratioca čovjeka i kako ga zauvijek otarasiti iz naše životne prakse.

Profesor Halilović to radi poput Hasana el-Basrija, Gazalija, Ibn kajjima el-Dževzijje, koji nisu samo definirali određene negativnosti i osudili ih, kao što to rade mnogi drugi autori, nego uvijek pokušavaju izliječiti konkretne bolesti i neutralizirati njihov uticaj i daljnje proširivanje određenog virusa.

Montažu audio knjige uradio je Mirsad Ovčina.

Audio izdanje knjige “Šta moramo znati o grijesima”, kao ni samu knjigu, nikako ne možemo ograničiti na određenu čitalačku populaciju, jer je ona nezaobilazno štivo za sve generacije, te je stoga toplo preporučujemo cjelokupnoj populaciji.

(Bir.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh