Najave

Obavijest o akciji prikupljanjanja poljoprivrednih proizvoda

Sve količine prikupljenih poljoprivrednih proizvoda biće dostavljene humanitarnim organizacijama, a prikupljeni poljoprivredni proizvodi, najvećim dijelom, koristit će se u pripremi obroka za migrante, kao i za ostale osobe u stanju socijalne potrebe.

Posljednjih nekoliko godina Ured za zekat Rijaseta IZ u BiH organizuje akciju prikupljanja zekata na poljoprivredne proizvode, koja je utemeljena na osnovu šerijatsko-pravnih odredbi koje su u skladu s Kur’anom i sunnetom. Prikupljeni poljoprivredni proizvodi dostave se Narodnoj kuhinji, humanitarnim organizacijama i drugim ustanovama, koje tokom godine pripremaju obroke za socijalno ugrožene.

I ove godine na području Medžlisa Islamske zajednice Kalesija će se sprovesti akcija prikupljanja zekata na poljoprivredne proizvode u terminu koji je određen od strane Ureda za zekat, odnosno u terminu od 12. do 27. oktobra 2019. godine.

S obzirom da, zbog nepovoljnih vremenskih uslova, ove godine nije se bilo u mogućnosti organizovati akcija prikupljanja kurbanskog mesa za potrebe humanitarnih organizacija, ovim putem molimo sve džematlije na području Medžlisa Islamske zajednice Kalesija da, spram svojih mogućnosti, odazovu se navedenoj akciji.

Mole se imami da u svojim džematima organizuju ovu akciju prikupljanja poljoprivrednih proizvoda; sve proizvode i namirnice prikupiti na jedno sabirno mjesto za cijeli džemat. Medžlis Islamske zajednice Kalesija će, nakon okončanja akcije prikupljanja poljoprivrednih proizvoda, organizovati transport prikupljenih namirnica i poljoprivrednih proizvoda do krajnjeg odredišta. Sve količine prikupljenih poljoprivrednih proizvoda biće dostavljene humanitarnim organizacijama, a prikupljeni poljoprivredni proizvodi, najvećim dijelom, koristit će se u pripremi obroka za migrante, kao i za ostale osobe u stanju socijalne potrebe.

Medžlis IZ Kalesija

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh