Najave

Najava: Obilježavanje Dana bošnjačke dijaspore, 11. april, mekteb Caparde

U kalendaru Rijaseta IZ u BiH 11. april je određen za Dan bošnjačke dijaspore. Ove godine Medžlis Islamske zajednice Kalesija kao domaćina centralne vjerske svečanosti povodom Dana bošnjačke dijaspore je predložio džemat Caparde, te će se u utorak, 11. aprila, nakon podne-namaza, u mektebu u Capardima, održati centralna vjerska svečanost za područje Medžlisa IZ Kalesija podovom Dana bošnjačke dijaspore.

Pod dijasporom se smatraju raseljeni, oni koji su napustili rodnu grudu i rasijali se po bijelom svijetu. Za Islamsku zajednicu dijaspora su povratnički džemati u manjem bh entitetu, RS-u. Medžlis Islamske zajednice Kalesija ovim putem poziva svoje džematalije da, skladu sa svojim mogućnostima, putem sergije pomognu vjernike iz džemata Papraća kako bi i oni ezanom, džumom i namazom, mogli potvđivati svoju pripadnost dini-islamu.

Medžlis Islamske zajednice Kalesija, odnosno džemati našeg Medžlisa, već dugi niz godina putem sergije za vjerski život u Papraći pomažu muslimane ovog malog povratničkog džemata. Ovim putem se zahvaljujemo svima onima koji su pomogli i pomažu da se ezan čuje u Papraći i klanja džuma-namaz.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh