Iz naših džemata

Obilježen Dan šehida

Drugog dana Ramazanskog bajrama, centralnom vjerskom manifestacijom za područje Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, koja je održana u džematu Vukovije Gornje , obilježen je Dan šehida.

Prigodnim vjerskim programom s ciljem trajnog sjećanja na najbolje sinove Bosne i Hercegovine obilježen je jedan od najznačajnijih datum u kalendaru Islamske zajednice u BiH.

Podsjećanja radi, Odlukom Rijaseta Islamske zajednice od 23. januara 1995. godine, u BiH je drugi dan Ramazanskog bajrama proglašen Danom šehida, kao dan sjećanja na sve one koji su dali živote braneći porodicu, čast, domovinu i vjeru. Taj dan se obilježava obilaskom šehidskih mezarja, posjetama šehidskim porodicama, učenjem hatme za sve šehide i podsjećanjem na njihovu žrtvu.

Oilježavanju Dana šehida u Vukovijama Gornjim prisustvovali su glavni imam MIZ Kalesija Muharem ef. Mešanović, Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, Ibrahim Aljić, načelnik općine Kalesija Sead Džafić sa saradnicima, imami MIZ Kalesija, te druge džematlije i gosti.

(NTV.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh